TangoPraat

Internationale Dag van de Dans 2020

woensdag 29 april 2020 15:05

Internationale Dag van de Dans - 29 april 2020

Sinds 1982 wordt op 29 april de Internationale Dag van de Dans gevierd, een initiatief van Unesco. Dit jaar is er voor veel dansers en dansscholen weinig te vieren nu de coronacrisis het dansen even lastig maakt.
Voor veel dansscholen, podia en organisaties is die stop niet zonder problemen zoals ik als voorzitter van Flor de Fango in Arnhem dagelijks ervaar.
Speciaal voor hen heb ik, om de dans en het dansen te promoten, mijn in 2019 verschenen boekje ‘In het ritme van de tijd, waarom mensen dansen’ gratis beschikbaar gesteld in de vorm van een pdf of ePub. 

Het boekje bevat behalve illustraties en tekst, 60 youtube-links naar dansen uit de hele wereld waarvan de muziek en de beweging je blij maken. Het heeft geen andere pretentie dan velen enthousiast maken over dans in de hoop dat er na de crisis nog meer mensen iets mee zullen gaan doen, actief of passief. 

Want dansen is belangrijk voor de samenleving: het verbindt ons, biedt mogelijkheden boven het materiële uit te stijgen, is goed voor lichaam en geest en stimuleert creativiteit en artistieke ontwikkeling.

Je kunt hier gratis een exemplaar downloaden. Je mag het zonder enige verplichting verspreiden naar je relaties of - beter nog - naar mensen die nog een duwtje nodig hebben voor ze de dansvloer op gaan.